Benvinguts a aquest paradís de muntanya i aigua on poden fer una passejada amb barca per gaudir de les precioses vistes de l'Embassament de Rialb.

   Club Nàutic Segre Rialb, té el seu origen en el mateix territori i aprofitem les noves possibilitats econòmiques que ens ofereix l'embassament de Rialb dedicant-nos al turisme aquàtic per oferir noves i agradables sensacions del nostre entorn paradisíac conjuntament amb una gran varietat d'allotjaments rurals molt propers! !

   Estem situats al preciós vall de la Baronia de Rialb a la comarca de la Noguera de la província de Lleida que és una subdivisió de Catalunya dins d'Espanya .

   El nom de Baronia prové del fet que bona part del seu terme havia constituït un antic terme jurisdiccional o baronia, estructurada ja al segle XIV, on van governar diferents barons entre els primers els Ribelles seguit d'altres. La denominació de Rialb prové del riu Alb o Rialb ( d' Rivo Albo en llatí ), és a dir, el riu blanc; en al·lusió a la coloració del llit del riu a causa de la sedimentació calcària .

   El Municipi de la Baronia de Rialb és molt extens té una superfície de145 km2 una altitud màxima de 747m. amb només 280 habitants distribuïts en 11 nuclis de població Gualter, la Serra, la Torre de Rialb, Politg, Palau de Rialb, Bellfort, Pallerols, el Puig, Sant Martí de Rialb, Vilaplana i Sant Cristòfol de la Donzell, amb cases aïllades i 23 esglesioles romàniques. L'economia de la zona és principalment el sector primari l'agricultura, ramaderia, aquesta en creixement el turisme i els serveis . Les instal·lacions de l'embassament de Rialb es troben ubicades en aquest municipi.

    L'Embassament de Rialb l'alimenta el riu Rialb, el riu Segre i la Ribera Salada que al seu torn pertanyen a la conca de l'Ebre. La presa té una altura de 99 metres i es va començar a construir el 1992, a uns pocs quilòmetres més avall l'embassament d'Oliana. Rialb es va començar a omplir el 1999 i va ser inaugurat l'any 2000. La construcció va suposar una inversió de 40.000 milions de les antigues pessetes ( 240 milions d'euros ) i té una capacitat de 402,8 hectòmetres cúbics, és a dir, quatre vegades la de Oliana. Inunda 1.505 Ha. Per a proveïment d'aigua potable, energia hidroelèctrica i regadius .

   Els seus principals destinataris són els canals d'Urgell i Segarra-Garrigues, aquest últim en construcció, a més de proveir d'aigua uns 80 nuclis de població. El pantà és gestionat per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.  A més, el 2006 es va posar en marxa la central hidroelèctrica de Rialb i la seva subestació contigua .

   Tot i que el pantà va ser inaugurat el 2000, i després d'onze anys d'ompliment, no es va arribar fins a la seva cota màxima fins a l'abril del 2010 .

    Es va finalitzar l'expropiació de terrenys l'any 1992 per començar la construcció de l' Embassament donant-li el Municipi de la Baronia de Rialb per la seva gran extensió afectada nom al Embassament de Rialb.

    Per a la construcció del Pantà van ser desallotjades un total de 300 persones dels municipis afectats de Miralpeix, Tiurana, Castellnou de Bassella, la Clua d'Aguilar i Aguilar de Bassella.

    L'Embassament de Rialb que va començar a inundar el poble de Tiurana a la comarca de la Noguera el 4 maig 1999 desembassa ja aigua des del seu cota més alta en l'any 2010 que va arribar a 430 metres i va acabar la seva posada en càrrega, que ha durat 11 anys. La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre és la titular de la infraestructura.

    Espero que els agradi molt, perquè s'emportin un bon record del nostre estimat territori i també volem agrair la seva visita. BONES VACANCES!!